Uleiul pentru masaj este folosit de către terapeut pentru că are foarte multe beneficii asupra pielii și relaxării pacientului. Există foarte multe tipuri de uleiuri destinate masajului și fiecare dintre acestea are diferite proprietăți. În funcție de ceea ce se urmărește prin masaj, se poate folosi ulei de masaj pentru relaxare, pentru hidratarea pielii sau pentru regenerare. Mai mult, uleiul folosit în timpul masajului facilitează și munca terapeutului și transformă întreaga ședință într-un moment relaxant și plăcut.

Hai să vorbim despre tipurile de uleiuri pentru masaj folosite cel mai des:
uleiuri pentru hidratare – uleiul de argan și uleiul de migdale sunt cele mai recomandate și benefice hidratării pielii. Conținutul ridicat de vitamina E și acizi grași din aceste uleiuri ajută la regenerarea peilii, hidratând-o în profunzime.
ulei pentru repararea și regenerarea pielii – uleiul de măceșe te poate ajuta să scapi de cicatrici la nivelul pielii sau chiar de efectele arsurilor solare. Este recomandat și persoanelor care suferă de acnee și cicatricile cauzate de aceasta.
uleiuri esențiale pe bază de plante – uleiul de trandafir, de lavandă sau iasomie sunt doar câteva dintre uleiurile ce te ajută să te relaxezi. Mai mult, acestea au efect antiinflamator și antioxidant, reușind astfel să scadă tensiunea arterială și să calmeze sistemul nervos.

Îți poți personaliza uleiurile folosite în timpul masajului pentru a avea efectele dorite de tine. Astfel, pe lângă efectele la nivelul pielii și ameliorarea durerii, te poți relaxa și detensiona. Aceste uleiuri sunt o sursă de vitamine și minerale. Acționează ca un elixir al frumuseții la nivelul pielii, potrivite și pentru persoanele cu piele sensibilă care evită uleiurile obținute prin procese chimice. Mai mult, acestea sunt absorbite foarte repede de către piele și hidratează în profunzime.

Utilizarea uleiului pentru masaj la fiecare ședință va îmbunătăți nu doar experiența la salon, ci și efectele masajului. Miros plăcut, hidratare intensă și regenerarea pielii – acestea sunt doar câteva dintre avantajele folosirii uleiurilor pentru masaj. Alege-l pe cel potrivit ție și bucură-te de rezultate!