Kinetoterapia este o practică de gimnastică medicală recunoscută pentru efectele sale recuperatorii și vindecătoare asupra afecțiunilor fizice. Aceasta datează încă din Antichitate, evoluând odată cu omenirea și ajungând astăzi să fie practicată de un număr uriaș de persoane, indiferent de vârstă. Aceasta constă, de fapt, în exerciții fizice asemănătoare gimnasticii și are ca obiectiv tratarea durerilor musculare și osoase, obezității, gutei și problemelor locomotorii.

Combinația dintre tehnicile de masaj recuperator și exercițiile de gimnastică are un impact formidabil asupra stării generale de sănătate. Kinetoterapia aduce o serie de beneficii fizicului și psihicului, printre care:

-Relaxare

-Corectarea posturii

-Creșterea flexibilității

-Întărirea rezistenței musculare

-Controlul neuro-muscular

-Reducerea sensibilității articulare

Kinetoterapia este recomandată tuturor indiferent de vârstă, inclusiv pentru copii deoarece ajută la creștere și la dezvoltarea armonioasă a oaselor. Aceasta le este destinată chiar și bebelușilor în urma unui diagnostic pus de medic. Ședințele se recomandă atunci când se identifică dezaliniamente posturale, în situații posttraumatice și postoperatorii, cât și în urma suprasolicitării musculare în cazul sportivilor. De asemenea, kinetoterapia în timpul sarcinii facilitează nașterea și asigură o recuperare rapidă a tonusului gravidei după naștere.

Din punct de vedere medical, kinetoterapia este o practică recomandată de medicii neurologi, pediatri sau ortopezi pentru tratarea următoarelor probleme medicale:

-Picior talus valgus

-Picior varus equin

-Cifoză

-Scolioză

-Paralizie cerebrală

-Accidente vasculare cerebrale

-Hernie de disc

-Leziuni

-Discopatie lombară

Kinetoterapeuții de la clinica Samomed din Timișoara cunosc toate tehnicile de kinetoterapie în funcție de afecțiunea pacientului, starea de sănătate, de constituție și vârstă, reușind să amelioreze evoluția durerilor și chiar să sporească vindecarea problemelor. În cadrul programelor de kinetoterapie de la Samomed, pacienții beneficiază consultație individuală, ședințe personalizate de kinetoterapie și monitorizare permanentă a condiției medicale. Personalul din cadrul departamentului de kinetoterapie de la Samomed este în permanență preocupat de recuperarea integrală a pacienților ce trec pragul clinicii. Aceștia te vor ajuta să găsești rezolvarea problemelor locomotorii și să îmbunătățești calitatea vieții.


    Select language