fbpx

Durerile musculare apar în viața noastră inevitabil. Masajul terapeutic este cea mai eficientă metodă de tratare a acestora. Acesta ajută la eliminarea disconfortului muscular, ajută la recuperarea rapidă a musculaturii și previne eventualele neplăceri precum amorțelile sau compresiilor. Totodată, masajul terapeutic stimulează circulația sângelui și elimină problemele locomotorii. În funcție de obiectivele acestuia, se vor aplica tehnicile specifice. Iată care sunt cele mai recomandate cazuri de practicare a masajului terapeutic:

-Compresiile de nervi
-Dereglări ale posturii
-Accidentări
-Suprasolicitarea musculaturii în cazul sportivilor
-Entorse
-Luxații
-Cifoză
-Scolioză
-Reumatisme degenerative
-Dureri de spate
-Dureri și leziuni articulare

Masajul terapeutic este recomandat ca terapie de recuperare în urma diagnosticului medicului specialist. Acesta se concentrează asupra procedurilor de detensionare a contracțiilor și patologiilor existente în urma activității fizice sau stilului de viață.

Masajul terapeutic va aduce o mulțime de avantaje ce vor fi resimțite încă din primele ședințe. În primul rând, va calma durerea,  va activa circulația sângelui la nivel muscular și va activa circulația vaselor limfatice și sanguine. După câteva ședințe, va crește aportul de substanțe nutritive către celule, va reface musculatura și va crește rezistența la efort a mușchilor. Practicat cu regularitate, masajul va preveni problemele musculare pe viitor.

În cadrul masajului terapeutic oferit de clinica Samomed din Timișoara intră următoarele discipline: drenaj limfatic, masaj ortopedic, masaj decontractant, masaj tonifiant. Pe măsură ce se va avansa în numărul de ședințe de masaj terapeutic, pacienții vor cunoaște o îmbunătățire rapidă a condiției fizice și a stării de sănătate. Terapeuții noștri dețin toate cunoștințele teoretice și știu să aplice toate tehnicile aferente afecțiunii fiecărui pacient. Procedura standard de masaj terapeutic din cadrul clinicii noastre se poate personaliza în funcție de nevoile pacientului pentru a asigura cele mai bune rezultate. Acestea vor fi stabilite încă din etapa de consiliere când se va efectua și o examinare medicală a pacientului.


    Select language