fbpx

Masajul anticelulitic este o metodă foarte eficientă de diminuare și eliminare a celulitei, rezultatul fiind vizibil în multe cazuri încă de la primele ședințe. Totuși, în cele mai multe cazuri, se recomandă o serie de minimum zece ședințe de masaj anticelulitic la o distanța relativ mică de timp intre ele pentru că rezultatele să fie profunde și de lungă durată.

Procedura de masaj anticelulitic pentru combaterea celulitei are un important rol estetic, prin faptul că reduce țesutul adipos și acționează favorabil asupra zonelor afectate de celulită. Ședințele de masaj anticelulitic ameliorează funcționarea sistemului imunitar care poate deveni deficitar după perioade prelungite de stres sau datorită dereglărilor sau disfuncțiilor hormonale.

Ședințele de masaj anticelulitic combinate cu un stil alimentar corect și echilibrat duc la eliminarea toxinelor din țesuturi redând pielii elasticitatea. Acesta acționează implicit și asupra musculaturii, articulațiilor și ligamentelor. Pentru a fi ținută sub control, celulita trebuie să fie în primul rand înțeleasă, în raport cu cauzele apariției sale. Problemele de la niveul țesuturilor conjunctive, tulburarie hormonale, procesele inflamatorii din organism sau regimul incorect de viață generează apariția celulilei comportamentale sau celulita estetică.

Scopul masajului anticelulitic este acela de a remodela aspectul țesutului adipos și de a îndepărta celulita într-o proporție cât mai mare. Terapeutul acționează asupra zonei afectate (picioare, fese, brațe sau abdomen) cu mâinile sau un instrument special (pentru o presiune mai mare), în sesiuni repetate, astfel încât să reducă treptat aspectul de coaja de portocala.

Principalul beneficiu al masajului anticelulitic este îmbunătățirea circulației sanguine, ceea ce conduce la reducerea și eliminarea depunerilor grase în timp. Presiunea directa și mișcările circulare eliberează tensiunea locala de la nivelul muchilor, facilitând buna trecere a fluxului sanguin.

Eficacitatea masajului anticelulitic crește cu ajutorul cremelor și uleiurilor speciale, precum și prin asocierea acestuia cu alte tratamente eficiente în eliminarea celulitei, așa cum sunt electrostimularea sau împachetările.


    Select language