fbpx

Se spune că fiecărui organ din corp îi corespunde un punct reflex localizat la nivelul tălpilor, al palmelor sau al lobului urechilor. Reflexoterapia este un masaj localizat ce presupune aplicarea presiunii asupra acestor puncte reflexe pentru ameliorarea durerii sau vindecarea anumitor afecțiuni. Comparativ cu alte tehnici de masaj, reflexoterapia este o tehnică de masaj avansată, ce nu poate fi aplicată de oricine.

În punctele reflexe corespunzătoare fiecărui organ se acumulează adesea toxine ce pot cauza dureri sau disconfort accentuat. Astfel, terapeutul ce practică reflexoterapia identifică acel punct și prin apăsări cu o intensitate mai ridicată sau mai scăzută, ajută la detensionare și eliminarea toxinelor. Prin masajul reflexogen se pot vindeca diverse afecțiuni sau se pot susține tratamentele recomandate de medic.

Beneficii

  • reflexoterapia contribuie la relaxare și detensionare
  • reduce stările de anxietate și este un tratament eficient în tratarea insomniei
  • activează circulația sangvină și facilitează eliminara toxinelor din organism
  • echilibrează sistemul digestiv și îmbunătățește digestia
  • poate fi folosită în tratarea și celor mai comune boli, cum ar fi durerile de cap

Indicații

Reflexoterapia se adresează tuturor categoriile de vârstă, fiind o tehnică terapeutică ce tratează cauzele bolilor. Poate trata afecțiuni cronice sau acute și nu are efecte secundare nedorite. Mai mult, masajul reflexogen poate fi folosit atât în scop profilactic, cât și în scop terapeutic și relaxant. Frecvența ședințelor de reflexoterapie variază în funcție de scopul pentru care este utilizată. Astfel, se pot recomanda ședințe zilnice în cazul afecțiunilor acute sau săptămânale/ periodice în cazul afecțiunilor cronice.

Contraindicații

Reflexoterapia nu se recomandă anumitor categorii de persoane. Cei care suferă de boli cardiace sau limfatice, boli venoase, femeile cu sarcini ce prezintă risc de avort și persoanele cu răni deschise nu pot apela la reflexoterapie.

Reflexoterapia este o tehnică cu numeroase beneficii asupra corpului și al minții. Orice ședință de reflexoterapie începe cu reflexodiagnosticul, etapă în care se identifică prin apăsare sau palpare zonele sensibile, dureroase. Astfel, reflexoterapeutul poate identifica zonele și implicit organele pacientului asupra cărora își va îndrepta atenția pe parcursul ședințelor de reflexoterapie.


    Select language